‘Sa traiasca diferentele!’-articol despre Homa si Mukto si dinamica dintre masculin si feminin

Sa traiasca diferentele!

Cele doua energii, masculin si feminin, creaza o dinamica utila…

Vorbim despre asta cu Homa si Mukto ( articol tradus din italiana- OSHO Times It. de Laura Prodan)

 

Intrebare: Atunci cand conduceti grupuri impreuna ca si cuplu, aveti scopuri si abordari diferite in functie de energia voastra – feminina, respectiv masculina? Cu alte cuvinte, abordati in stil Yin si Yang?

Homa: Da, chiar daca nu mai suntem un cuplu, am fost, cu ani in urma, cu multi ani in urma.

tantric_sexMukto: …dar lucram impreuna chiar de atunci; suntem prieteni si cercetatori, si suntem ca doua oglinzi unul pentru celalalt, cele mai bune oglinzi, dupa parerea mea. De altfel suntem si foarte diferiti: Homa e din Brazilia iar eu sunt din Germania, si asta indica deja directii si stiluri diferite. Ne iubim, dar de multe ori in timpul lucrului impreuna iese la iveala o anumita dinamica, o “frictiune” – nu vreau sa folosesc cuvantul “tensiune” datorita conotatiilor negative pe care le are – cand ne atragem, cand ne respingem in directii diferite. Dupa ce am lucrat impreuna cu adevarat de foarte multi ani, intelegem ca in acest fel de fapt ne imbogatim unul pe altul…ne completam reciproc, si foarte rar ajungem la un conflict. E clar ca eu am multe calitati masculine, iar Homa are multe calitati feminine, chiar daca si ea are o energie masculina puternica.

Homa: Eu sunt mai mult intuitiva decat logica, chiar si atunci cand lucrez direct cu oamenii, nu ma gandesc la ceva anume, pur si simplu ideile imi vin, ma simt conectata cu ceva ce curge. In schimb, Mukto vorbeste foarte bine si reuseste sa explice lucrurile foarte clar, isi foloseste mintea, iar eu reusesc sa gestionez foarte bine situatiile cand este vorba despre energie.

Toata munca noastra este in jurul principiilor masculin- feminin, chiar si lucrul cu chakrele, si cateodata eu folosesc mai mult energia mea masculina, intr-un fel anume, iar el isi foloseste energia feminina, pentru ca avem ambele tipuri de energie in noi. In orice caz, suntem foarte fluizi in munca noastra si lasam sa se intersecteze continuu energiile feminin, masculin.

Mukto: In lucrul cu oamenii, uneori trebuie sa-i impingi, sa le dai un impuls, intr-un mod mult mai activ, masculin, in situatii in care poate ii “deranjeaza”, dar in acelasi timp ai nevoie sa oferi suportul care vine din energia feminina, si cu grija, caci altfel poate deveni o experienta prea puternica pentru persoana in cauza.

Homa: Si daca eu fac ceva, el va face altceva, in mod natural; este motivul pentru care lucram impreuna. Putem sa lucram si pe cont propriu insa de obicei lucram impreuna si caracteristica muncii noastre este tocmai acest schimb Yin – Yang.

Mukto: Putem astfel sa fim mai incisivi in munca noastra, stiind ca energia complementara necesara este imediat disponibila, si este chiar acolo, si astfel putem depasi niste limite.

Homa_mukto1Homa: Pentru a intra in detalii, pot specifica ca existe chakre specific feminine si chakre specific masculine; in timpul exercitiilor Mukto conduce exercitiile legate de chakrele masculine, iar eu de chakrele feminine, si e fantastic sa poti patrunde in dimensiuni diferite in acest mod. De exemplu atunci cand facem exercitii pentru chakra a 3 a, care este o chakra de caracter masculin, este mult mai bine cand Mukto este cel care conduce. Si eu o pot face dar nu reusesc sa fiu la fel de incisiva cum este el si in acelasi fel, iar cand este vorba despre chakra a 2 a poate sa conduca si Mukto insa nu va ajunge la acelasi nivel de profunzime, ca atunci cand ghidez eu.

Mukto: Noi experimentam toate acestea in fix in dinamica energiilor masculin si feminin.

Mai multe informatii despre Homa si Mukto gasiti la: www.homaandmukto.com  si www.osheanicinternational.com

 

Impreuna vor facilita un workshop in Romania in perioada 26-28 aprilie – “In constiinta Extazului” la care sunteti bineveniti cu drag!

Detalii pe pagina eventului: http://ecstatic-event.skymind.ro/back-home

Si ca o impresie si vizuala din cadrul acestui workshop  puteti vizualiza urmatorul VIDEO:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *