NU = singura problemă care există(articol)

Ne place să complicăm lucrurile în exces.

Dar în esență nu există decât o singură problemă. Da… ai auzit bine. UNA SINGURĂ.

Faptul că spunem NU vieții, NU experiențelor pe care le avem, trăirilor, gândurilor.

Acest NU este ucigaș. Ne limitează puterea și hotărârea. Ne face “mici” precum niște copii fără apărare.

Te-ai gândit că e posibil ca, de fapt, toată „marea” și imensa problemă, „drama” existențială să fie în esență „doar un gând”?!

Un gând pe care l-ai crescut cum se cuvine și a devenit o încrengătură complicată și se manifestă precum niște greutăți, pe care le purtăm în spate zi de zi. Chiar și noaptea la culcare sau chiar și la duș.

Ok.

Să zicem că ai probeleme financiare. Iți lipsesc banii pentru a face ce-ți place și ce ai nevoie. Ok. Poți doar să accepți acest gând: ”Sunt falit sau  Nu am suficienți bani”? Poți să te „relaxezi” cu emoțiile asociate acestui gând!?

Sau… să zicem că ai o relație de cuplu complicată și nu te simți împlinit/ă. Poți să accepți, să permiți existența gândului că „Ceva îmi lipsește în această relație. Nu mă simt împlinit/ă…”?

Vei fi uimit de ceea ce vei descoperi în tine când vei accepta „ceea ce este” în acest moment!!!

ATENȚIE. Să nu crezi că „acceptarea” este o formă ciudată de delăsare și renunțare! Nicidecum. Este cu totul altceva. ESTE simpla acceptare a ”gândului” și emoțiilor din spatele gândului care a creat o situație/realitate în viața ta. Consecința firească – o stare de profundă „deschidere” emoțională/energetică care-ți va crea noi oportunități, unele pe care nici nu le-ai imaginat înainte.

Iți reamintesc. Nu existăprobleme. Este una singură – atitudinea constantă a minții de a spune „NU”.

Cand spui NU, acest lucru creează „separare”. În tine și față de ceilalți, față de viață. Separarea este boala fundamentală de care avem nevoie să ne vindecăm.

Da. Se poate face ceva. Spune DA!

Chiar și acum în timp ce citești acest mesaj, respiră profund și spune-ți în interiorul tău „Daaaaaa”. DA față de ce este acum în tine, gânduri, emoții, preocupări.

Învață să te eliberezi de atașamente și așteptări, de dorințe!

Respiră și spune Daaaaa!!!

Mulțumesc. Te iubesc. Daaaaa.

***********************************************************************************

Te invit să explorezi o stare profundă de „deschidere” în toată ființa ta, acceptând viața în totalitatea ei, explorând ZEN Coaching. Prima ședință este pe bază de donație. Ia-ți 1 oră numai pentru tine!

De asemenea, te invit la Atelierul ce va avea loc lunar – YES day – o zi in care sa inveti sa spui DA. Vom explora ce ne blochează să acceptăm acest moment „așa cum este”. Un workshop activ, fun, experiențial și practic. Următoarea întâlnire pe 7 februarie 2015.

Articol by Veet

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *