,

Bonusul de fidelitate- vine de „Acasa” cand ne facem treaba…(articol)

Bonusul de fidelitatevine de „Acasa” cand ne facem treaba…

M-a traznit un gand in dimineata asta…

Cu totii ne dorim siguranta si comfort. Ne face viata mai usoara, nu-i asa.  O casa cat mai frumoasa si spatioasa, o masina fancy, performanta si spatioasa. Vacante in locuri exotice, in Madagascar sau insulele Seichelles. Sa nu uitam de Bali sau Hawai!

Te-ai gandit ca lucrurile astea sunt de fapt „un bonus de fidelitate”. Un fel de recompensa pentru lucrul bine facut.

Este exact ca si in planul material/ financiar. Nu e inteligent sa-ti cheltui banii pe vile super-luxoase sau vacante costisitoare sau bijuterii supe scumpe cand ai facut si tu o oarecare suma in plus. Esti ca si un „sarantoc” care se simte eliberat din inchisoarea „lipsei”, un fel de reactie de dupa atatia ani de lipsa…Un fel de catharsis… Robert Kiyoshaki in cartea ultra-renumita „Tata Bogat, Tata Sarac” ne spune ca, cel mai bun moment sa „ne gratificam, sa ne oferim un bonus” este cand am inceput sa sa vem „venit pasiv”. Si mai mult, cand incepem sa devenim investitori.

Exact asa este si „din perspectiva spirituala”. Investe in tine, elibereaza-te de frici si slabiciuni, devino un „luptator”  spiritual si, bonusul  va veni de la sine. Nu cauta „siguranta” materiala, ea ne tine prizonierii acestui corp, acestei lumi efemere! Cauta bucuria si abundenta spiritului!

426082_10151217487365207_641482922_n

„Vacanţa” vine când ţi-ai făcut treaba. Când ai făcut „munca” spirituala interioară, când ai „inţeles” cum e cu iubirea de sine, acceptarea, iertarea, compasiunea, răbdarea. Când ţi-ai dat voie să te bucuri de libertate, ai ieşit din „cuşca” care tot tu ţi-ai construit-o. Când ai învăţat că libertatea e mâna în mână cu responsabilitatea şi nu se exclud. Când ai învăţat să iubeşti fiind aproape de o fiinţă, femeie sau bărbat dupa caz, fără sa te simţi limitat si închistat.

Mai concret, ce ai nevoie sa faci ca sa primesti ‚bonusul’?

       Sa-ti iubesti corpul si viata ta in acest corp;

       Sa imbratisezi cat mai des cu putinta;

       Sa dansezi cat mai mult, uneori chiar cand simti „durere” in tot corpul. Danseaza si cand esti trist si fara energie!;

       Sa-ti iubesti „slabiciunile” si „fricile”. Sa „imbratisezi frica ta de abandon sau de respingere. Sa fii compasiv fata de obiceiurile nefaste pe care ‚inca’ le ai, gen droguri, mancat in exces, fumat, casual sex…etc

       Sa constientizezi rolul de „victima” in care intrii adesea si sa realizezi ca Esti mult mai mult, esti un adevarat Razbonic al spiritului.

       Sa iubesti momentele cand inca esti invidios, gelos sau posesiv…;

       Sa accepti trecutul si sa iti iei in brate parintii ca si cum ar fi niste copii dragi;

       Sa inveti sa mergi mai departe dupa o relatie asa zis „esuata” sau care a lasat „urme”. Sa primesti lectia si sa te deschizi fata de nou!;

       Sa te lasi ghidat de un maestru, mentor, profesor lasand in urma „ego”-ul tau ultra-individualist si atoate-stiutor; Fiecare din noi avem „ghizii” nostrii in functie de nivelul pe care ne aflam. E nevoie doar „sa deschidem ochii”;

       Sa mori in fiecare moment si sa lasi Clipa prezenta sa-ti ghizeze urmatorul pas.

Si, poate cel mai important, multiple binecuvantari vei primi cand vei „realiza” corporal si energetic (nu doar din carti si mental) ca NU esti corpul! Ca ESTI SPIRIT Viu, ca traiesti in acest corp o perioda de timp.

Viata nu mai poate fi lafel..

Si as incheia cu un citat remarcabil din Osho:

“Oamenii care se indoiesc si sunt sceptici, ei sunt aceia care se decid sa acumuleze bani pentru ca nu pot avea incredere in viata. Se simt atat de nesiguri in viata lor incat vor sa gaseasca siguranta prin bani, in ceva mort. Oamenii care iubesc, si care au iubit profund, din abundenta si totalitate, si au zis „DA Vietii” prin incercarile si provocarile ei, acesti oameni intotdeauna au fost gata sa spuna DA vietii, ei nu au nevoie sa acumuleze bani. Nu e nevoie. Viata in sine este siguranta. In cea mai profunda neiguranta se afla siguranta. In adancimea provocarilor se afla iubirea. In profunzimea greutatilor se afla cresterea. Odata ce ai spus DA, esti intr-o stare de detasare (let-go)…”

Iubire si Recunostinta. By Veet

Mai multe Articole si Informari despre Ateliere, Tabere spirituale si Sedinte private gasiti pe www.skymind.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *