Calatoria Eroului ~ Tabara de transformare dedicata barbatilor (Padina 31 iulie- 3 august)

Calatoria Eroului

Tabara de transformare dedicata barbatilor

 Padina 31 iulie- 3 august

Un barbat nu se naste barbat. Are nevoie de depasirea anumitor limitari si cresterea gradului de constiinta ca sa devina barbat. Are nevoie sa fie un „erou”.

Man Raised ArmsIn prezent nu mai stim cu adevarat ce inseamna sa fim barbati. Modelele masculine nu mai exista. Iar ca barbati suntem bombardati continuu cu mesaje despre cum cred altii ca ar trebui sa fim. Dar oare cate din aceste ‚idei’ ni se potrivesc cu adevarat?

Pe langa faptul ca multe din aceste mesaje se contrazic intre ele, ne tin ca barbati intr-o stare constanta de confuzie si dezorientare. Si mai mult de atat –intr-o stare de ‚separare’. Se traieste intr-un fel de ‚cutie’ (‚man box’) in care tot felul de conditionari ne sunt inradacinate:

–     ‚barbatul nu are voie sa planga’

–     ‚sa nu-ti arati sentimentele pentru ca vei fi luat de prost’

–     ‚daca nu ai bani nu poti avea o femeie.’

–     ‚trebuie sa faci ceva cu viata ta- sa nu ai …etc
Cert este ca in ziua de azi nu mai exista ‚o trecere’ clara de la tanarul adolescent la barbat.  Pe vremuri existau ritualuri de trecere  a oricarui baiat la varsta de 10-12 ani, el fiind initiat de catre barbatii tribului. Dupa initiere, lasa in urma ‚legatura cu mama lui’ lafel si comportamentele de baiat si se dezvolta in mod sanatos ca si barbat.

Exista si o veste buna. Vom trece prin aceasta initiere printr-un proces care se cheama „Calatoria Eroului”. Initial procesul a fost creat de Joseph Campbell care a scris cartea „ Eroul cu 1000 de fete”. In studiul sau a descoperit ca exista multe similitiduni intre toate povestile/miturile lumii. Si ele au o secventa de cativa pasi. Incepand cu Chemarea, apoi Trecerea Pragului, Confruntarea cu Demonul/Umbra, Transformarea Demonului in Resurse, Terminarea Calatoriei si in final Intoarcerea Acasa.  Te invitam sa-ti descoperi chemarea ta.

Mai jos un VIDEO animat ce ne arata in imagini „calatoria”

Ce vei experimenta in aceasta tabara?
In acest program te vei reconecta cu esenta ta masculina…intr-un grup de barbati reuniti prin aceeasi intentie si chemare.

Prin ritualul de initiere  ce marcheaza trecerea dinspre energia mamei si conectarea cu cea a tatalui…

Fiecare dintre noi avem in interior ‚arhetipurile masculine’. Cu ele ne-am nascut. E nevoie doar sa le re-actualizam. Sa ne reamintim.

Cele 4 mari arhetipuri masculine sunt: Rege, Razboinic, Magician si Iubit.  Evolutia completa si matura  a unui barbat presupune experimentarea fiecarui arhetip in parte.

Poti sa ai hotararea,forta si energia Razbonicului, atitudinea de joc, deschiderea emotionala si pasiunea Iubitului/Amantului, dar si puterea prezentei, blandetea si forta Regelui impreuna cu abilitatile, viziunea si intuitia Magicianului intelept.

Bărbatul matur este cel care accesează o stare înaltă de conștiință, o stare de A FI, care manifestă statornicie și centrare (echilibrul regelui), care exprimă fermitate și prezență (vitalitatea războinicului), care alchimizează prin cunoaștere și încredere (focalizarea magicianului) și transfigurează prin acceptare și compasiune (bucuria amantului).

Mai departe un VIDEO despre CELE 4 ARHETIPURI

kwmlheader

Cu ce te ajuta in viata ta re-cunoasterea celor 4 arhetipuri masculine?

– poti sa traiesti in viata ta calitatile specifice fiecarui arhetip

– poti sa alternezi cu usurinta comportamente si stari specifice fiecarui arhetip

– stii cand sa fii ferm in puterea ta si sa nu cedezi presiunilor exterioare dar si  sa ai blandete si deschidere atunci cand e nevoie

Mai exact, vom lucra:

– Exercitii de constientizare a starilor-arhetip~ ne vom folosi de mediul natural penru a face aceasta „calatorie”
– Lucru cu diada de ‚umbre’ ale fiecarui arhetip in calatoria eroului – Ce anume te tine in loc si iti taie din energie?
– Cum poti face saltul catre maturitate emotionala
– Ritualuri de initiere a barbatului de la ‚relatia cu mama’ la ‚intalnirea cu tatal’.
– Ce inseamna sa treci pragul! Ce decizii curajoase ai nevoie sa iei in viata ta acum?
– Trezirea energiei si a starii de prezenta: exercitii corporale si respiratii  – Tehnica prin N.L.P. : Calatoria Eroului ( proces dezvoltat de Robert Dilts)

– Exerciții de respirație conștientă

– Exerciții de vizualizare creativă

– Bio-dans și meditații dinamice de resetare a constiinței celulare

– Posturi corporale în tăcere

– Geometrie sacră și mandale pentru structură si focalizare

– Conversații în cerc despre experientele traite

Te vor insoti:

Tiberiu Felber: este coach si membru acreditat al Societatii Romane de Coaching(SRC) si membru de onoare a Asociatiei Romane de Coaching(ARC), Trainer ITA-NLP si trainer Coach.
Fiind, din `96, printre pionierii din domeniul dezvoltarii personale si promotor al serviciilor de optimizare psihologica si psihoterapie, coaching si managementul schimbarii, are la activ peste 10.000 de ore petrecute in training-uri ca persoana in formare, ca si trainer sau in sedinte de coaching 1:1. Creatorul NLP EXplorer si apoi Coaching-Essence.  Mai multe detalii despre el aici: http://www.coaching-essence.ro/

Veet Cristian:  Facilitator seminarii experientiale si de masculinitate. Coach si Trainer N.L.P. in metoda Rezonanta (Kutschera Institute Austria). Ca si coach ofer sesiuni individuale cu N.L.P. din 2007. Training “Learning Love’ (co-dependency and inner child work) 2010-2011 cu Krishnananda si Amana. Training Respiratie Primara/ India- 2009. Am avut ocazia sa cunosc si sa lucrez cu barbati care mi-au deschis inima si mintea. Unii dinre ei sunt BodhiRay, Devapath, Vibhavan, Viggo si Andy.  Am initiat Grupul de dezvoltare personala pentru barbati ‘MEN CIRCLE’ bilunar care are loc miercurea. De 5 ani lucrez cu grupe de barbati prin seminarii sau coaching 1-1.  In lucru cu barbatii- consider ca esentiala este starea de Prezenta si relaxare eu cu mine. De aici- Directia si hotararea cu care actionez sunt determinante  Mai multe detalii pe site: www.skymind.ro

Citeste mai multe Despre mine si Calatoria mea pe drumul masculinitatii
Si despre alte Workshopuri de Masculinitate

Vasile Paun:  “ Viaţa mea este răspunsul pe care l-am dat la evenimentele care au venit spre mine din 1964 încoace! Viaţa mea este şi o succesiune de evenimente pe care, în mod special, le-am ales în ultimii 7 ani! In trecut am fost tanchist, tată, inginer de automatizari, analist de stat major, ofiţer de informaţii. Iar acum, pentru cei obisnuiţi cu cărţi de vizită, aleg tot mai des şi cu entuziasm, să mă manifest ca antrenor de bună-stare, dascăl Curcubeu, mentor în leadership intuitiv şi antreprenor social!”
Programul taberei:
Joi 18:30 – 22:00
Vineri- Duminica  8:00 – 22:00.  Duminica programul se va finaliza in jurul orei 17:00.
Inscriere
Contributie tabara: 380 RON.  Insa plata integrala pana pe 20 iulie asigura un pret de 330 ron.

Cazare/3 nopti= 150ron.(in camera dubla). Cazarea si mancarea nu sunt incluse in pret. Se va lua 1 masa/ maxim 2/zi.        Locatie: pensiunea Padina. (in zona Pestera, pe platoul Bucegi)

Adu cu tine un prieten si beneficiezi de o reducere de 10%!

Inscrierea este valabila doar in urma platii unui avans de 50% din pret pana pe 20 iulie. Detalii pentru plata le veti primi prin mail dupa inscriere.

Contact: Veet Cristian [email protected] ( 0722.519.299.)

Sa fii erou in propria ta viata inseamna sa fii plin de Vitalitate si Entuziasm!

 

Pentru inscriere completati formularul de mai jos !

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *