Provocarile barbatului modern

Multi barbati traiesc o criza de masculinitate in anii de inceput ai sec. 21. Nu ne mai regasim ca si  barbati ‚traditionali’ care aveau responsabilitatea financiara a casei/familiei. Acum multe femei castiga chiar mai multi bani decat barbatii. Nu ne regasim in a fi barbatul macho si cool. Nici barbatul-sensibil si emotional. Parca ne dorim mai mult? Oare ce?

Man box- cutia cu conditionari

Am invatat de la unchi, tata sau de la baietii de cartier ca:  A fi barbat inseamna sa fii cool! Sa fii dur si sa nu arati ce simti! In nici un caz sa nu plangi! Barbatul e stalpul familiei. Daca nu ai bani nu ai succes la femei frumoase! Trebuie sa ai un rost in viata, sa fii responsabil! In primul rand am primit un set de reguli de functionare a barbatului! O numim ‚carcasa barbatului’. Oare e doar atat? E posibil si altfel?

Naturaletea cu care ne nastem… Ca si copii ne nastem absolut naturali, fara frici, fara sa stim ce inseamna limite, sa nu avem…,fara sa stim ca nu e posibil sa traim in abundenta. Suntem plini de energie si vitalitate.  

Procesul de de-programare.  De-programarea de conditionari, adica de toate lucrurile false care ne-au fost implementate precum niste virusi. False insemnand tot ce ne limiteaza. Pentru ca, in esenta suntem Nelimitati si Adevarati. Suntem Barbati in toata puterea cuvantului. Putem face ce ne dorim in viata noastra. Putem sa avem orice femeie pe care ne-o dorim! (evident daca si ea vrea…)

Metode de de-programare. Redevenind Naturali. Metodele propuse nu va aduc cunostinte noi, tehnici dragute de adaugat in biblioteca deja existenta. Ceea ce va propun este o dez-invatare. Pentru ca este diferit sa ai cunostinte vs. sa fii intelept. Inteleptul traieste si a invatat din experiente. Invatatul traieste doar din carti. Procesul este unul de eliberare de fals. Prin tehnici de exprimare si eliberare emotionala, de meditatie Osho, N.L.P., terapii bio-energetice, respiratie de foc, metode specifice de de-conditionare folosite in grupurile de barbati (ce implica provocari pentru iesirea din zona de comfort) etc Toate ne ajuta ‚sa constientizam’ un tipar, o convingere limitativa, o conditionare sau identificare mai veche. In felul asta, ne eliberam si revenim la o stare de a fi pur si simplu Naturali.

Starea de Prezenta

Este acea calitate in essenta masculina prin care suntem Centrati si in Siguranta de sine. Din acest spatiu actionam cu incredere fiind perfect conectati cu ce simtim in interior ( emotii, ganduri..) cat si ce facem in exterior precum si mediul inconjurator ( inclusiv relatiile). Este o stare in care putem da maxim de randament in tot ce facem.

Putere personala si focusul pe Actiune

Cresterea acelei stari de ‚putere personala’ ( sau a rezervorului de energie si putere) se face activ si constant prin Actiune. Prin a fi concentrat mai mult pe Actiune si mai putin pe Stari si Emotii.  A actiona cu integritate este cea mai buna cheie pentru cresterea puterii personale. De fiecare data cand ne asumam riscuri, chiar daca nu reusim, numai faptul ca am iesit din zona de comfort, asta ne creste puterea personala.

Cele 4 calitati esentiale ale barbatilor

Am descoperit cateva calitati de baza ca si barbat:

–          Focusul pe Actiune si Integritate

–          O stare de Prezenta marita

–          Claritate si Directie: un simt al Misiunii

–          Risc

Brotherhood- importanta grupului de barbati

Intr-un grup de barbati, ne putem relaxa. Primim feedback, uneori provocator dar asta ne ajuta sa ne ‚ascutim sabia’. Este vorba de a fi Autentici si fara ‚bullshit’. Grupul de prieteni te poate ajuta sa vezi acolo unde te minti pe tine insuti. Un grup de barbati e important si eficient pentru cei care cred ca se poate sa te intalnesti si altfel ‚cu baietii’. Altfel decat la o bere si vorbind despre femei sau fotbal. Nu ma intelegeti gresit! Si eu fac asta. Dar se poate mai mult de atat…

Masculinitate vs. Seductie

Un grup de Masculinitate se focuseaza pe a deveni Reali.  Autentici ca barbati in tot ce facem, in vietile noastre. Sa actionam cu Curaj in directia pe care ne-o dorim.

E xact ca PLUS-ul unei baterii. Cand suntem in polul masculin suntem pe plus. Accentul e pus pe A AMPLIFICA PLUSUL.  Pentru ca a, apoi, tot ceea ce facem sa fie o Exprimare

Seductia presupune sa abordez anumite tehnici pentru a face femeia sa se culce cu mine.

Diferenta.  Intr-un grup de masculinitate focusul e pe amplificarea Plus-ului. Deci gandul  nu e foarte mult la femei. Desigur dupa ce ne-am facut antrenamentul, observam adesea ca atractia creste exponential. No Comment!! Dar nu e un scop in sine ci o consecinta! Intr-un grup de maculinitate referinta e mai mare. Nu ma focusez doar pe relatia mea cu femeile ci pe Viata mea in general. Cum sa am o Viata mai Autentica! Sa am rezultatele pe care le doresc! Sa traiesc cu adevarat!

Relatia cu Femeile-celebrand unicitatea

„Femeia e o evanghelie, barbatul, un cod. Barbatul e vulturul din departari, femeia, privighetoarea care canta.”  Victor Hugo „ Barbatul si Femeia”

Prioritatea barbatul este Misiunea, Directia. A femeii, Iubirea.  Pentru noi, ca barbati daca avem o directie si lucrurile ne sunt clare, ne relaxam emotional si iubim. Pentru o femeie, daca e iubita si se simte in siguranta intr-o relatie, totul curge de la sine si ea e plina de energie si creativitate. Bineinteles, …o binecuvantare pentru noi, barbatii…

Ce are nevoie un barbat de la o femeie? Dar femeia de la barbat?  Un barbat are nevoie sa nu i se spuna ce sa faca, sa nu fie schimbat in vreun fel! Daca vrea sa se schimbe alege singur!  O femeie are nevoie de Prezenta barbatului si nu de sfaturi si solutii la problemele ei emotionale. O femeie nu e ‚emotionala’ si cu multe stari schmbatoare ‚ din greseala’. Pur si simplu asa e natura ei. Cum spunea Osho : „O femeie trebuie iubita iar nu inteleasa.”

Asadar nu este unul puternic si altul slab ci amandoi suntem unici si puternici in unicitatea noastra.

Inspiratie-modele de masculinitate

Osho. Este o sursa constanta de inspiratie si creativitate. De citit: ‚Cartea barbatului’!

David Deida. Cartea lui: ‚Calea barbatului superior’ a fost piatra de temelie pentru o noua intelegere a mea ca barbat si a relatiei cu femeile.

Bodhiray. A fost un prieten si un mentor de mare valoare. Pe langa a fi un trainer si facilitator de masculinitate de exceptie.

Vibhavan. Un prieten si mentor. Ma provoaca de fiecare data cand are ocazia si face foarte bine. Un trainer foarte special cu o metoda foarte personala. Experienta lui personala face totul!

Devapath.  Provocator si rece! Nu te lasa sa scapi nici ‚in pauzele’ seminariilor. Zi si noapte 100% implicare!

Viggo. Nordic. Aparent distant dar cald si prietenos. Tehnicile sexuale taoiste isi spun cuvantul!

1 răspunde
 1. pablomison
  pablomison says:

  Se poate intelege mai bine masculinitatea daca se intelegemai intai, foarte bine, ce inseamna masculinitatea instinctuala.
  Dupa intelegerea acestei faze se poate intelege masculinitatea personala, cea reala, determinata social, a unui barbat.
  Dupa intelegerea masculinitatii personale se poate intelege mai bine masculinitatea sociala, adica amprenta masculinitatii asupra societatii. In Suedia feminismul a biruit si amprenta sociala este feminista.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *