Imagineaza-ti ca mergi la sala de fitness in fiecare zi pentru 1 an. Vrei sa slabesti si sa arati ‚bine’. Deci ai un obiectiv- sa arati bine asa cum arata acest bine pt tine. Poate fi ‚o imagine in minte a unui actor sau atlet favorit’. Poate fi o stare de spirit interioara de a fi in forma si suplu…Indiferent de felul cum iti reprezinti starea de bine, te-ai pornit la drum si esti gata de treaba! Sa zicem ca ai o tehnica anume de lucru, cate ore/zi, ce aparate si ordinea de lucru, ce vitamine sa iei si ce cum sa combini alimentele.

Coachingul se poate asemana cu un ‚fitness interior’. Pentru ca practici anumite tehnici ca sa ajungi sa-ti atingi obiectivul urmarit. Dar toate astea in domeniul ‚ interior’- al lumii launtrice. Desigur obiectivul poate fi unul exterior, sa arat bine’ de exemplu. Dar, in coaching focusul este pe ‚jocul interior’ sau cum sa transformam convingerile limitative, cum sa avem o stare de spirit plina de energie, cum sa fim motivati pe parcursul procesului, cum sa depasim obstacolele din cale…

Coachingul nu tine atat de partea de tehnica exterioara (pentru asta mergi la un antrenor de fitness sau, daca e vorba de afacerea ta, la un consultant de management ori mentor).

Coachingul nu tine de partea de vindecare de trecut (pentru asta mergi la un terapeut care te poate ajuta sa intelegi tiparele formate, ce nevoi se ascund in spatele obiceiului de a manca in exces ciocolata ca in exemplu de mai sus)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *